Aktiva förare

Aktiva förare

Rebecca Sjöstedt

Aktiva FörarePosted by Rebecca Sjöstedt Sat, January 26, 2013 14:22:52

Tävlat sedan: 2000-2006 2012-TSV…
Kör helst: Audi / Ford
Favorit bana är: Ripa
Främsta meriter är: Bästa tjej-junior i Södras cup 2002, 2:a Klubbmästerskap Senior 2012.
Kör för: V.VRAM Racing

Uppdrag i klubben: Sekretare, Funktionärsansvarig och aktiv Förare =)

Hej, Vem är då jag ?

Jag är en tjej som är född 1985, Har sedan jag låg i barnvagn varit ute på diverse motortävlingar, Men främst Folkrace som både min mamma och pappa har varit aktiva inom i många år. Eftersom man då är mer eller mindre uppväxt i en folkracedepå så är det en självklarhet att fastna för denna härliga sport.

Så år 2000 tog jag min licens och såg i fram emot att börja tävla.

Debutant tävlingen kördes i Laholm med en gammal bucklig vw 1600, Av 3 körda heat så kom jag i mål i 2 iaf. smiley

Min första riktiga tävling kördes nere i Tomelilla, Då lyckades jag ta mig till B-final, och där placerade jag mig som 5:a !!

2002, Mitt sista juniorår var ett bra år för mig, Många 2:a platser i A-finalerna och Bästa tjej junior. Det året placerade jag mig även uppe i Semesteracet som 5:a i C-final.

Södra Bilsportsförbundet införde det året ett nytt pris, Bästa Tjej Junior i Cupen, Eftersom jag placerade mig som 4:A i juniorcupen så tyckte dom att det var dags att premiera den bästa tjejen =)

Sen körde jag 2 år i damklassen innan jag tog ett uppehåll på 6 år. Uppehållet var för att jag och min man skaffade 2 barn, Tezz och Oliver.

Sommaren 2012 tog jag åter Licens, Körde 5 tävlingar det år, Varav 1 i damklass, 1 Partävling, 2 i Herrklass och 1 klubbtävling.

På klubbtävlingen körde jag bland Seniorerna och Vann mina 3 heat, Fick möta tidigare klubbmästarn och göra upp, Men det slutade med att jag placerade mig som 2:a.

2013 körde jag även för Team för första gången. V.Vram Racing.

Dock var 2013 inget bra år, 10 körda tävlingar och endast en B-final körd.

Har dock under det året Byggt min första egna folkrace bil, =) Jag ha fått min första tekniska flagga, Har lagt 1 bil på sidan för första gången och även rullat runt ett helt varv för första gången ! Mkt skrotiga bilar blev resultat under året, Men jag har kört samtliga tävlingar under året i Senior klassen.

2014 får vi se om det blir något tävlingsår eller Inte,,